Forløbet

Teori

Den første uge hvor du starter på teori er der oftest teori både tirsdag og torsdag. Derefter vil der kun være teori en gang om ugen, som er på skift tirsdag og onsdag. Der er planlagt 8 teorigange i alt. Efter 1 eller 2 teori gang skal du på manøvrebane, hvor du får din egen bil at øve dig i. Efter 6-7 uger er man klar til teoriprøven.

Manøvrebane

Når vi skal på manøvrebane, bliver du kørt frem og tilbage. Vi prøver at hente eller slutte der hvor det passer jer bedst, men som udgangspunkt mødes vi ved køreskolen. På manøvrebane får du din egen bil at øve dig i. En ret sjov dag hvor der absolut også er plads til at hygge og grine.

Køretimer

Efter 3. teori gang skal vi ud og køre i trafikken. Vi starter selvfølgelig uden for byen, så der er så lidt stress på som overhoved muligt. Når du er blevet lidt bedre og føler dig tryg i bilen, begynder vi at køre inde i byen. Køretimerne starter som udgangspunkt på rutebilstationen i Aarhus, hvis man har valgt at køre i Aarhus(VI KØRER PT IKKE I AARHUS), og ved gymnasiet i Skanderborg, hvis man har valgt at køre i Skanderborg. Dog kan vi hvis eleven ønsker og det passer ind i køreskolens videre planlægning starte eller slutte i Galten, især hvis køretimerne er tidligt eller sent på dagen eller i weekenden/ferie.
Mørke og motorvejskørsel starter oftest og slutte hvor det passer eleven bedst. Kørsel til eller fra skolen/arbejde finder vi også ud af.

VIGTIGT

Vi gør opmærksom på at langt de fleste køretimer foregår i tidsrummet 8-15:30. Da alle ikke kan køre kl. 7 eller efter kl. 15:30. Vi plejer at kunne køre i de huller eleven har i sin hverdag. Men har man fuldskema og ingen fleksibilitet i sin hverdag, gør man det svært for køreskolen at lave et tilfredsstillende forløb. Man skal forvente noget fravær fra skolen eller arbejde. 

Hvis alle elever kun vil køre efter kl 15.00, så vil vores arbejdstider være fra 15.00-24.00. Det har vi ikke lyst til og trafikken vil heller ikke være optimal for eleverne.

Vi prøver virkelig at tilpasse køretimerne således at det genere mindst muligt.
Vi vil gerne medvirke til så lidt fravær som muligt, dvs vi udnytter alle hultimer, fritimer, skemaændringer således at du opnår mindst muligt fravær.

Anslået vil du sammenlagt over 3 måneder have et fravær svarende til ca 1,5-2 skoledag. Det svarer altså groft sagt til 1-2 sygedage, hvor man ikke lige føler, at man kan gå i skole. De dage kan jeg godt huske et par stykker af fra min gymnasietid. (specielt mandage)

Ring evt til kørskolen for vurdering af den enkelte elevs forløb.

Teoriprøve

Efter 14 køretimer skal du til teoriprøve. Teoriprøven bliver afholdt i Aarhus eller Skanderborg og køreskolen visser dig selvfølgelig hvor det er. Når teoriprøven er bestået, bestiller køreskolen med det samme en køreprøve.

Glatbane

Glatbane afholdes i Viborg. En sjov og lærerig dag, hvor man for lov til at prøve grænser med sig selv og ikke i det mindst hvilke grænser bilen har. Der er transport til og fra glatbanen i Viborg fra køreskolen.

Køreprøven

Køreprøven bliver afholdt i Skanderborg. Vi mødes i god tid inden køreprøven, ca 1 time før. Så er der tid til at rulle en lille tur, få stillet de sidste spørgsmål og få styr på nerverne.

Køreprøven vare ca 30 min, og efter bestået køreprøve så har du fået kørekort.